У Сенаті США з'явився проект резолюції щодо України із закликом до негайних санкцій

П'ятниця, 14 лютого 2014, 22:42

На розгляд Сенату представлений проект резолюції щодо України із закликом до Держдепартаменту США негайно розглянути запровадження цільових санкцій, включно зі скасуванням віз та замороженням активів.

Відповідний документ під номером №357 вніс голова Cенатського комітету із закордонних відносин сенатор-демократ Роберт Менендс.

Проект резолюції також закликає Адміністрацію президента США Барака Обами посилити урядові програми на підтримку демократії та прав людини в Україні.

Окрім того, автори документу звертаються до уряду США з проханням "негайно переглянути фінансування будь-яких організацій в Україні, які беруть участь у репресивних діях, що порушують громадянські, чи людські права українців".

Проект резолюції закликає Місію США до ОБСЄ "використати ресурси та механізми ОБСЄ для спостереження за проблемами з правами людини, та їх вирішення".

Автори проекту резолюції Сенату просять Держдепартамент США "негайно розглянути запровадження цільових санкцій, включно зі скасуванням віз та замороженням активів щодо причетних дозастосування насильства з боку держави до мирних протестувальників, журналістів та інших членів громадянського суспільства".

"Уряд США має закликати владу України визначити місцезнаходження зниклих осіб та звільнити політичних в'язнів, включно з колишнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко, та притягнути до відповідальності винних у позасудових діях".

Документ також радить уряду США "тісно співпрацювати із ЄС, щоб змінити та підтримати його зусилля в Україні"; та підтримати заяву Ради із закордонних справ ЄС від 10-го лютого, яка закликала до "створення нового представницького уряду; конституційної реформи, яка поверне баланс сил; підготовки до вільних та чесних президентських виборів, які допоможуть повернути Україну назад на шлях реформ".

Голос Америки

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування