США вітають звільнення заарештованих і рішення звільнити адмінбудівлі в Україні

Субота, 15 лютого 2014, 00:11

США вітають оголошення про звільнення всіх осіб, затриманих під час протестів на Євромайдані, і схвалюють рішення опозиції звільнити зайняті адміністративні будівлі.

Про це йдеться в заяві Держдепартаменту США, поширеній в п'ятницю ввечері.

"Ми вважаємо це важливим кроком до деескалації напруженості і створення простору для мирного, ненасильницького вирішення політичної кризи в Україні", - сказано в документі.

З метою подальшого зміцнення довіри Держдеп закликав уряд України "припинити всі розслідування, арешти, затримання та судове переслідування демонстрантів і активістів громадянського суспільства, пов'язаних з протестами Євромайдану".

"Ми також серйозно стурбовані зростанням залякування ЗМІ та організацій громадянського суспільства в Україні, які виступають за основоположні принципи демократії та належного управління", - наголошується в заяві.

Держдеп вважає, що наступним кроком у цьому процесі має стати формування "багатопартійного технічного уряду з справжнім розподілом повноважень і відповідальності, який може заслужити довіру українського народу і відновити політичну та економічну стабільність в Україні".

"Ми закликаємо всі сторони продовжувати деескалацію напруженості і пошук шляхів мирного, взаємоприйнятного компромісу поточної кризи", - підкреслюється в заяві Держдепу.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування