"Прибиральники" 13 разів поскаржилися міліції на петарди та погрози від Майдану

Субота, 15 лютого 2014, 13:58

До столичної міліції надійшло повідомлення про те, що активісти Євромайдану  і ВО "Свобода" кидають в людей петардами та погрожують їм фізичною розправою.

Про це повідомили у столичному управлінні МВС.

"15 лютого учасники акції "За чистий Київ" проводили мирну демонстрацію поруч з барикадами з боку Бессарабської площі. Близько 12.20 до міліції почали надходити повідомлення про побиття учасників акції", - заявили в МВС.

Згідно з повідомленням, учасники акції "За чистий Київ" заявили, що до них підійшли близько 10 молодиків у камуфляжному одязі та в масках.

"Молоді люди мали при собі гумові кийки, дерев’яні палиці, балончики зі сльозогінним газом та пістолети. Вони кийками побили учасників акції, застосували до громадян сльозогінний газ, після чого побігли за барикади, розташовані на Хрещатику", - зазначають в МВС.

Медики надали постраждалим допомогу. Правоохоронці з'ясовують всі обставини події та приймають заяви від потерпілих осіб.

Станом на 13:00 до міліції надійшло 13 офіційних повідомлень про побиття людей. Всі відомості внесені до журналу Єдиного обліку. Триває перевірка. 

Як відомо, раніше між самообороною Майдану і активістами руху "За чистий Київ" виникли бійки біля барикад у ЦУМу.

У Свободі заявили, що до барикад під КМДА "прийшли найманці влади з метою розібрати барикаду, однак їм на заваді стали свободівські сотні самооборони Майдану, а також народні депутати".  "Тітушки" намагалися спровокувати сутичку, проте свободівці відтіснили провокаторів. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування