Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В ОБСЄ вірять, що звільнена КМДА виведе Україну з "глухого кута"

Неділя, 16 лютого 2014, 16:19

Організація з безпеки і співпраці в Європі вітає звільнення демонстрантами будівлі Київської міськдержадміністрації як ще один крок у напрямку деескалації напруженості в Україні.

Про це йдеться у заяві міністра закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркгальтера, повідомляє Радіо Свобода

"Я дуже сподіваюся, що це наближає Україну до виходу з глухого кута за допомоги мирних і демократичних засобів", – зазначив Буркгальтер.

"У відповідь на прохання з боку адміністрації міста та опозиції швейцарське головування в ОБСЄ було раде запропонувати свою допомогу як гаранта і неупередженого свідка передачі будівлі", – додав він.

Також міністр привітав звільнення решти опозиційних демонстрантів з-під варти.

"Я звертаюся до всіх сторін і надалі брати участь у зусиллях з пошуку необхідних компромісів у широкому і всеосяжному політичному діалозі", – наголосив Буркгальтер.

Разом з тим він заявив про готовність ОБСЄ продовжити допомогу Україні у врегулюванні нинішньої кризи.

Як відомо, зранку 16 лютого активісти Євромайдану звільнили будівлю КМДА: акт про передачу будівлі мерії Києва підписали комендант КМДА Руслан Андрійко та посол Швейцарської конфедерації Крістіан Шоненберг.

Перед цим нардеп від Батьківщини Арсен Аваков заявив, що станом на ранок 16 лютого усі формальні умови "закону про амністію" Євромайданом виконані. 

Наразі активісти Майдану вимагають від Генпрокурора проголошення заяви про закриття усіх кримінальних справ проти раніше затриманих активістів. Якщо цього не станеться найближчим часом, вони мають намір знову зайняти приміщення КМДА та інших будівель.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування