ЗМІ: Міліція використовує сім'ї заручників для тиску на опозицію

Понеділок, 17 лютого 2014, 09:37

У Дніпропетровську міліція поширила звернення до опозиції матері одного з затриманих за так званий "штурм Дніпропетровської облдержадміністрації".

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Активісти вважають, що це плата за пом’якшення вироку для сина.

Матір одного із затриманих Олена Бардаченко закликала опозицію звільнити адмінбудівлі й піти на перемир’я з владою.

Громадські активісти Дніпропетровська кажуть, що позиція матері цілком зрозуміла, але до історії з цим відео є запитання.

Координатор громадського руху "ЗОВ" ("Закон один для всіх"), журналіст В’ячеслав Поїздник помітив, що на YouTube це відеозвернення завантажили з аканту прес-служби обласного управління міліції.

"На мою думку, матір примусили записати це звернення в обмін на пом’якшення вироку для сина. Після того, як вона це записала, синові змінили запобіжний захід на домашній арешт. Якщо вона хотіла донести свою позицію, вона могла звернутись до журналістів", – дивується активіст.

Сама жінка інформацію про примус відкидає. Бардаченко твердить, що вона сама ініціювала цю зйомку, адже дуже тривожиться за сина.

Мати зазначає: її відеозвернення зняв "якийсь телеканал", а хто виклав в мережу, вона не знає.

"Я поздвонила в редакцію і просила, щоб вони записали це звернення. Люди приїхали й записали. Дуже розхвилювалась і не спитала, який це був телеканал. Бо я зверталась на різні телеканали – 11-й, 34-й…", – розповіла жінка.

В обласному ж управлінні міліції підтвердили, що це вони відзняли і поширили звернення матері.

"Ми за виконання закону про амністію. Наразі у нас в області всі троє останніх затриманих відпущені під домашній арешт…Тобто ми показуємо свою лояльність і бажання йти до миру й стабільності", - розповіла речник відомства Олексій Щербатов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...