Опозиція блокує парламент

Вівторок, 18 лютого 2014, 09:03

Народні депутати з опозиційних фракцій блокують трибуну і президію парламенту.

Про це повідомляє кореспондент "Української правди".

Депутати розташувалися навколо трибуни, і у президії.

 

Як повідомляє Українські новини, депутат від фракції ВО Батьківщина Олександра Кужель заявила з президії, що опозиційні фракції Верховної Ради мають намір блокувати трибуну і президію до того часу, поки апарат Ради не зареєструє опозиційний проект постанови про повернення до Конституції в редакції 2004 року.

Після цього депутати опозиційні парламентарії, які перебувають у сесійній залі, почали співати національний гімн.

"Тільки що повернулися наші депутати з сектора реєстрації законопроектів. Там взагалі просто закрили двері за вказівкою Рибака (голова Верховної Ради -ред.) і відмовляються не те що реєструвати постанову, але навіть спілкуватися з народними депутатами України", - цитує Інтерфакс-Україна лідера Батьківщини Арсенія Яценюка.

"Саме тому парламентська трибуна заблокована, тому що законодавча ініціатива трьох опозиційних фракцій, які відповідають закону і Конституції, заблокована рішенням голови парламенту, так як вони не реєструють наш законодавчий акт", - додав він.

"Ми вимагаємо від Рибака не порушувати закон і Конституцію, негайно зареєструвати цю постанову, включити його до порядку денного і провести через комітети на голосування в парламентському залі", - підкреслив голова "Батьківщини".

Голова фракції Батьківщини Олег Тягнибок заявив, що лідери опозиційних фракцій вирушили до спікера парламенту, щоб з'ясувати ситуацію. Вони попрямували до кабінету Рибака.

Як відомо, опозиція зранку вмовляє голову Верховної Ради Володимира Рибака зареєструвати зміни до Конституції. Раніше спікер стверджував, що апарат ВР не реєстрував конституційний акт опозиції у зв’язку з вимогами Регламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування