Кожара - світу: Це не мирні протести, а напади "радикалів", засудіть їх

Вівторок, 18 лютого 2014, 13:56

Виконувач обов’язків міністра закордонних справ Леонід Кожара заявляє, що "радикальні сили", а не мирні протестувальники, ініціювали новий спалах насильства.

"Сьогодні радикальні сили в Києві та інших містах України, які видають себе за учасників мирних протестів, ініціювали новий нічим не виправданий спалах насильства та беззаконня", - йдеться в його заяві.  

"Так звані мітингувальники здійснюють збройні напади на будівлі органів державної влади, організовують підпали будинків, завдають тяжких тілесних ушкоджень співробітникам правоохоронних органів, застосовують вогнепальну зброю та закликають до цього інших громадян", - стверджує Кожара.

За словами в.о. голови МЗС, "ці протизаконні дії, які ставлять під загрозу життя та безпеку громадян України та конституційний лад в державі, вимагають від органів влади належної оцінки та адекватного реагування в межах чинного законодавства з метою відновлення правопорядку".

"Закликаємо іноземні держави та міжнародні організації до об’єктивних та неупереджених оцінок розвитку ситуації в Україні, очікуємо на рішуче засудження з їх боку протиправних дій радикальних сил", - звернувся він до світу.

Як відомо, 18 лютого, після хиткого перемир’я та переговорів щодо зміни Конституції, коли очікувалися рішення Верховної Ради щодо виходу з кризи, спалахнула нова хвиля сутичок протестувальників та силовиків, а також "прихильників" влади.

Вже є щонайменше 3 жертви і багато поранених. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування