Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко пропонує "технічний уряд" із узгодженим прем’єром

Вівторок, 18 лютого 2014, 16:56

Екс-віце-прем’єр Сергій Тігіпко знову наполягає на негайному створенні технічного уряду з кандидатурою прем’єра, узгодженою лідерами всіх фракцій.

"Сьогоднішнє протистояння на вулицях і нові постраждалі – це результат розвитку силового сценарію, прихильники якого є як з боку влади, так і з боку опозиції", - йдеться в його заяві.

"Такий варіант є згубним для країни. У нинішній ситуації стає очевидним: політики постійно запізнюються з прийняттям правильних і ефективних рішень. А відбувається це через нерозуміння всієї критичності ситуації та невміння працювати на випередження", - додає Тігіпко.

На його думку, "компромісним рішенням у нинішніх умовах має стати створення технічного уряду".

"Кандидатуру прем'єр-міністра необхідно узгодити з лідерами всіх фракцій, інакше ми знову будемо наступати на ті самі граблі нерозуміння з боку суспільства. Саме таку кандидатуру на посаду прем'єр-міністра повинен запропонувати президент на розгляд парламенту", - заявляє Тігіпко.

"Склад нового технічного Кабінету міністрів має бути підтриманий президентом і більшістю народних депутатів. Головна вимога – професіоналізм нової команди. Тільки такий уряд може отримати довіру народу і проводити вкрай необхідні країні реформи", - додає він.

Тігіпко вважає, що уряд повинен протягом 48 годин надати парламенту "антикризову програму дій", а після затвердження плану реформ – отримати "щонайменше піврічний карт-бланш на проведення перетворень в країні і від парламенту, і від президента".

"Компромісне рішення стосовно уряду стане першим кроком з врегулювання ситуації", - переконує екс-урядовець.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: