Клюєв проводить зустріч з Яценюком – Герман

Середа, 19 лютого 2014, 19:42

Глава адміністрації президента Андрій Клюєв проводить зустріч з лідером фракції "Батьківщина" Арсенієм Яценюком.

Про це заявила радниця Віктора Януковича Ганна Герман, не виключаючи також, що зустріч лідерів опозиції з президентом може відбутися в середу пізно ввечері.

"Консультації з опозицією проходять перманентно. У ці хвилини, коли ми з вами розмовляємо, до Андрія Петровича Клюєва, який не перериває контактів з лідерами опозиції, консультуючись про мирне врегулювання, приїхав Арсеній Петрович Яценюк", - сказала вона в середу ввечері.

За словами радника президента, Клюєв та Яценюк говорять про мирне врегулювання ситуації. При цьому вона нагадала, що раніше президент у зверненні підкреслював свою прихильність такому шляху.

"І це (мирне врегулювання) постійна тема розмови. Шукаємо виходи з ситуації, шукаємо хоч якісь зачіпки, щоб це стало можливим", - додала вона.

Крім того, Герман заявила: "Тут, до речі, було дуже добре сприйнято заяву Яценюка про те, що вони не хочуть мати нічого спільного з тими, хто озброює людей на Майдані...".

"Можна розуміти, що це свого роду відмежування від радикально-екстремістського крила. І це дуже позитивний фактор, тому що він дає шанс на можливість якихось домовленостей між владою і опозицією, тією опозицією, яка може зіграти в цьому конфлікті якусь конструктивну роль", - додала політик.

Відповідаючи на запитання, коли може відбутися зустріч лідерів опозиції з главою держави, Герман сказала: "Зараз Андрій Петрович (Клюєв) готує цю зустріч, і щойно вона буде готова .. я сподіваюся, що така зустріч може відбутися ще сьогодні пізно ввечері".

Вона також заявила: "Я дуже рада, що заява глави Служби безпеки і Антитерористичного центру було лише попередньою, і ми дуже позитивно сприймаємо той факт, що ніяких різких рухів у цьому напрямку не спостерігається".

"Будемо сподіватися, що сьогоднішня важка ніч переговорів і консультацій дасть нам нові надії на мир", - додала радник.

"Зараз робиться все для того, щоб цих різких рухів не було", - підсумувала Герман.

Як відомо, зустріч лідерів опозиції та Януковича, яка відбулася вночі з вівторка на середу, завершилася нічим - президент зажадав, щоб мітингувальники пішли додому.

Пізніше Янукович натякнув опозиції: або відхрещуєтеся від активістів, або в'язниця.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування