Лідери опозиції заявили іноземним міністрам, що влада порушила перемир'я

Четвер, 20 лютого 2014, 10:11

Лідери опозиції заявили главам МЗС Франції, Німеччини та Польщі, що влада порушила перемир'я.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Лідери опозиції Арсеній Яценюк , Віталій Кличко і Олег Тягнибок зустрілися з міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром, главою МЗС Франції Лораном Фабіусом і главою МЗС Польщі Радославом Сікорським.

"Щойно завершилася зустріч лідерів опозиції з міністрами закордонних справ Польщі, Німеччини та Франції", - повідомила прес-секретар Яценюка Ольга Лаппо.

Лаппо розповіла, що сторони обговорили шляхи, за допомогою яких можливе припинення кровопролиття і подальшої ескалації конфлікту в країні.

"Єдиний шлях, як це зробити, - створити демілітаризовану зону й перевести конфлікт із вулиці до парламенту", - наголосив Яценюк.

Водночас лідер партії "УДАР" Кличко заявив, що в тому, що наразі відбувається в центрі Києва, винна влада, й наголосив, що єдиним способом зупинити кровопролиття є "повна відставка влади".

"Було оголошено перемир'я. Порушив його "Беркут", який намагався спалити консерваторію. Після цього перемир'я завершилося", - процитувала Кличка його прес-секретар Оксана Зинов’єва.

Лідер "УДАР" також наголосив, що протестувальники "мирно простояли ніч, але їх обдурили".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування