Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович погодився на дострокові вибори цього року — Туск

Четвер, 20 лютого 2014, 19:41

Прем'єр Польщі Дональд Туск заявляє, що президент України Віктор Янукович в ході переговорів з представниками ЄС висловив готовність провести дострокові вибори цього року.

Про це з посиланням на агентство Рейтер повідомляють РИА Новости.

"Серед іншого домовлено з президентом Януковичем про готовність до позачергових президентських та парламентських виборів, які мали би відбутися ще в цьому році", - сказав він, пише УНІАН.

За його словами, президент також задекларував готовність створити уряд національної єдності упродовж 10 днів та внести зміни до Конституції України до літа цього року.

Туск сказав, що власне ці пропозиції зараз аналізує українська опозиція, котра зустрічається з європейськими міністрами.

"Але ми вважаємо, що важко ставитися серйозно до цих пропозицій, в контексті (раніше не виконаних) зобов'язань Януковича", - відзначив Туск.

"Досвід свідчить, що зобов'язання, яке бере на себе українська адміністрація рідко реалізуються", - додав польський прем`єр.

Раніше в четвер глави МЗС Франції, Німеччини та Польщі Лоран Фабіус, Франк-Вальтер Штайнмайер і Радослав Сікорський зустрілися в Києві з Януковичем, після чого вирушили на зустріч з представниками української опозиції.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування