У Міноборони не відповідають на дзвінки Пентагону

П'ятниця, 21 лютого 2014, 06:14

Міністр оборони США Чак Гейґел протягом минулого тижня багато разів намагався зв’язатися з Міноборони України, щоб обговорити насильство в Києві, але ніхто з посадовців там не відповів.

Про це повідомив у четвер речник Пентагону контр-адмірал Джон Кербі.

За його словами, ця відмова "дуже незвичайна" – як правило, американському міністрові легко додзвонитися до військових інших країн. І ще у грудні український міністр відповів на дзвінок Гейґела, додав речник на прес-конференції в Міністерстві оборони США.

Кербі нагадав, що Гейґел закликає Збройні сили не втручатися в конфлікт, який "можна і потрібно вирішити політичним шляхом".

Речник також зауважив, що США наразі не готують планів евакуації своїх громадян з України, якщо становище там далі погіршиться.

У США, а також у НАТО вже кілька разів закликали Збройні сили України триматися осторонь конфлікту. Ці заклики посилилися після того, як у середу Міністерство оборони України оприлюднило заяву, що Збройні сили залучаються й отримують вельми широкі повноваження в рамках антитерористичної операції, про яку заявляла Служба безпеки України.

Радіо Свобода

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування