Глава МЗС Франції розповів про переговори з Януковичем "у бункері"

П'ятниця, 21 лютого 2014, 09:53

Міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус, який брав участь у переговорах з українським керівництвом і опозицією, заявив, що поки не можна нічого говорити певного з приводу укладання попередньої угоди про врегулювання кризи.

Про це він заявив у п'ятницю в інтерв'ю радіостанції "Європа 1", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Не можна нічого говорити певного до кінця ранку. Поки справа ще не зроблена, треба залишатися дуже обережним", - сказав він.

"До цього треба ставитися в умовному способі. Ми домовилися з владою і опозицією ні про що не повідомляти до того, як все буде підписано. Опозиція хоче проконсультуватися з частиною своїх виборців, що зрозуміло", - підкреслив міністр.

"На кону майбутнє країни. Вчора і всю ніч, коли велися переговори, все це відбувалося практично в бункері", - підкреслив глава МЗС Франції.

За його словами, "в ході цих переговорів обговорювалися практично всі теми".

"Все це робиться у вкрай складній атмосфері, оскільки вже нараховуються десятки загиблих, і країна перебуває на межі громадянської війни", - зазначив Фабіус.

Він підкреслив, що "не можна говорити, що Україна повинна вибирати між Європейським союзом чи Росією, це не відповідає дійсності".

Раніше прес -служба президента України повідомила, що на полудень п'ятниці, за київським часом, планується підписання попередньої угоди з врегулювання кризи в Україні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування