CIS-EMO: Януковичу може "світити" Гаазький трибунал

Субота, 22 лютого 2014, 10:27

Президенту Віктору Януковичу може загрожувати Гаазький трибунал.

Таку думку в ефірі "Російської служби новин" висловив генеральний директор Міжнародної організації зі спостереження за виборами CIS- EMO Олександр Бедрицький.

За словами Бедрицького, ініціаторами Гаазького трибуналу можуть бути західні країни - європейські країни або США, але "біда Януковича в тому, що він може просто не дожити до трибуналу".

"Справа в тому, що ставлення до нього в суспільстві як з боку опозиції, воно, природно негативне, м'яко кажучи, негативне - це вже найм'якше з можливих формулювань. Так і з боку його умовних прихильників, які відчувають себе зрадженими і обдуреними. І, якщо щось трапиться, захищати його виявиться нікому", - зазначив експерт.

Також, на його думку, "не варто спокушатися досягнутою угодою - за переговорами з опозицією раніше завжди слідувала нова хвиля насильства".

"Швидше за все, будуть якісь подальші провокації з боку радикальних сил, які не згодні з досягнутим компромісом. Буде якісь кроки робити опозиція, тому що їх ситуація компромісу теж не дуже влаштовує", - зазначив Бедрицький.

Як відомо, міжнародна організація зі спостереження за виборами CIS-EMO була створена і зареєстрована в Росії (НИжній Новгород) у вересні 2003 року як "міжнародна неурядова Організація". Вперше CIS-EMO з'явилася в Україні на виборах 2004 року, її запросили для авторитетного "міжнародного" підтвердження чесності виборів. 

Спершу організацію "обкатали" у 2004 на виборах у Казахстані: ніяких порушень вона там не знайшла і визнала що Назарбаєв - найдемократичніший  президент з усіх можливих, після чого CIS-EMO направили споглядати за виборами 2004 року.  

Організація була і лишається інструментом адміністрації президента РФ та працює в її інтересах. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування