Аваков: Розслідування дій співробітників МВС уже розпочато

Неділя, 23 лютого 2014, 05:05

Порушено службові розслідування відносно ряду співробітників міністерства та обласних УВС за фактами їх дій відносно активістів.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив виконуючий обов'язки глави МВС Арсен Аваков.

"Розпустив колегію МВС. Призначив нову. Призначив службові розслідування відносно ряду співробітників міністерства та обласних УВС за фактами їхніх дій у подіях останнього часу", - зазначає він.

За його словами, також були проведені наради з Самообороною Майдану і Правим сектором, новим керівництвом СБУ, а також з працівниками міністерства, які перейшли на бік народу.

"Тема - забезпечення порядку на вулицях Києва. Спільне патрулювання та охорона ключових об'єктів міста. Затверджено механізми та форми взаємодії співробітників міліції та цивільного активу Майдану. З завтрашнього дня ці механізми почнуть реалізовуватися", - пише Аваков.

Крім цього, зазначає він, було проведено спільну нараду з новопризначеними керівниками Генпрокуратури та СБУ на тему взаємодії правоохоронних органів щодо резонансних злочинів проти народу України, в тому числі з боку колишніх вищих посадових осіб країни.

"Завтра генеральна прокуратура дасть про це інформацію. Попередні заяви Генпрокуратури не буду передавати, лише зазначу, що прийнято ряд оперативних превентивних заходів на цю тему", - зазначив в.о.

"Роботи щодо системних змін в органах МВС дуже багато - від зміни філософії правоохоронця, до люстрації ряду підрозділів та кадрової ротації. Від впровадження до складу органів міліції найбільш активних активістів Самооборони Майдану - до якісного іншого рівня професійної етики службовця МВС", - додав він.

 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування