Литвин пропонує збирати зброю у протестувальників

Понеділок, 24 лютого 2014, 12:40

Депутат Володимир Литвин пропонує збирати в протестувальників зброю, можливо, з виплатою їм коштів.

"За інформацією, яку ми сьогодні отримали, тільки у Львівській області заволоділи 1189 одиниць зброї, 58 гранат і там спецзасоби", - сказав він на погоджувальній раді парламенту в понеділок.

"Тому ми запросили, щоб сектор безпеки і правоохоронні органи узагальнили бодай інформацію, яка сьогодні зброя є незареєстрована на руках, – для того, щоб звернутися до населення (з проханням), можливо, за певну винагороду, щоб люди повертали", - заявив Литвин.

"Хоча є інша думка, що цього ніхто не зробить, треба приймати рішення про легалізацію – але це більш тривалий шлях", - додав він.

Литвин зазначив, що "антитерористична операція повністю згорнута".  

"Треба думати – це за пропозицією комітету – як задіяти підрозділи Збройних сил за участю громадських об’єднань, щоб спільно проводити патрулювання і не допустити мародерства, погромів, убивств і таке інше", - сказав при цьому депутат.

Литвин також зазначив, що біля пунктів пропуску на кордонах України чергують громадські об’єднання, "які перевіряють усіх, хто виїжджає за кордон, – насамперед, автомобільним транспортом".

"Представники України до цього, вже мабуть, якось притерпілися і звикли, виникають великі нарікання з боку іноземців. Очевидно, тут треба вжити спільні заходи і провести відповідну роботу. Бо тільки за минулий рік через Україну проїхали 100 мільйонів людей", - заявив він.

Литвин також сказав, що в Україну зараз приїжджають високопосадові особи інших країн, а в Управління держохорони немає документів на їх охорону.  І звернувся до спікера ів виконувача обов’язків президента Олександра Турчинова:

"Тому ми запропонували такий алгоритм: щоб вони з Міністерством закордонних справ подавали безпосередньо на Вас або комітет, щоб за Вашим підписом видавалися відповідні доручення".   

"Внутрішні війська всі повернуті на місця дислокації. Є статистика про кількість травмованих і загиблих, у важкому стані. Це велика цифра", - відзвітував Литвин.

"Але проблема інша: через місяць має відбутися призов – 4,5 тисячі... І виникає напружена ситуація, що відповідна кількість має бути звільнена. Відповідно, тут треба вийти, можливо, на звернення Верховної Ради з проханням, щоб батьки зрозуміли ситуацію, бо ніхто ж не захоче відпускати своїх дітей.. ну, ви розумієте, на яку ситуацію", - сказав він.

Литвин також запропонував, аби ВР заслухала інформацію про виконання постанови про нормалізацію ситуації в країні, передбачила заходи для захисту територіальної цілісності України тощо. Він також говорив про відсутність єдиноначалля у Міноборони зараз, про необхідність відновлення повноцінної роботи СБУ та Ради нацбезпеки й оборони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

11:18
АРМА просить Раду та РНБО розв'язати проблему Сахалінського родовища
11:04
Курс валют на 29 березня: офіційна гривня зміцнилась до євро
10:58
У Києві чоловік заради помсти колишній вбив її цуценя: поліція оголосила про підозру
10:57
Виробництво напівпровідників у Південній Кореї зросло найбільше з 2009 року
10:56
Сирський: Якщо росіяни знову рушать на Харків, він стане для них фатальним містом
10:56
Футзальний клуб знявся з чемпіонату України через перехід гравців у стан повної бойової готовності
10:50
Завершення опалювального сезону до кінця тижня заощадило б пів мільярда кубометрів газу - Чернишов
10:35
Франківщина, Черкащина, Київщина й Вінниччина: в ОВА розповіли про наслідки атаки
10:32
Молдова не підтверджує дані про проліт ракет своєю територією під час удару РФ по Україні
10:32
Сирський про "мобілізацію 500 тисяч": Після аудиту ця цифра суттєво зменшена
Усі новини...