Костусєв побачив, що "царя Януковича" немає, і вийшов з підпілля

Понеділок, 24 лютого 2014, 14:24

Колишній мер Одеси Олексій Костусєв вважає, що парламент повинен випустити про повернути мандат Ігорю Маркову, тому що в Україні більше немає "царя" Януковича.

Про це він заявив в інтерв'ю "7 каналу".

"Після того, як Верховна Рада повернула мандати народних депутатів Павлу Балозі, Сергію Власенко, Олександру Домбровському, парламент зобов'язаний повернути мандат народного депутата Ігорю Маркову. Справедливість не може бути вибірковою: або вона є, або її немає", - заявив Костусєв.

Костусєв заявив, що, це не кримінальна справа, а політична розправа.

"Один з них, з народних депутатів, мені так і сказав: "Посадивши Маркова, Янукович залякав нас всіх", - сказав екс -мер.

Журналіст поцікавилася, чому Костусєв мовчав про це раніше. На що екс -мер відповів:

"Я не говорив, я робив. Я подав у відставку. Я не міг забрати шматок хліба у сім'ї людини, з якою дружив. І пішов із посади мера".

Костусєв вважає, що в нових сформованих реаліях звільнення Маркова - можливе:

"У країні вже немає і, я дуже сподіваюся, більше не буде "царя", який підім'яв під себе все і всіх. І апелювати до якого, я вам скажу прямо, було марно", - сказав він.

"Йдуть неоднозначні, драматичні, складні процеси. І з'явилися різні центри впливу. У цих умовах звільнення Ігоря стає можливим", - заявив він.

Як відомо, 12 вересня Вищий адмінсуд зобов'язав ЦВК позбавити мандата депутата Ради Ігоря Маркова.

23 жовтня суд обрав запобіжний захід для колишнього нардепа Ігоря Маркова у вигляді утримання під вартою.

Йому інкримінується організація та побиття учасників пікету проти встановлення пам'ятника Катерині ІІ в Одесі в 2007 році.

Костусєва вважають одним з друзів Маркова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News