Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ реанімувала розслідування нападів, побиття та викрадення активістів Майдану

Понеділок, 24 лютого 2014, 16:48

Генпрокуратура відновила розслідування побиття студентів на Майдані, а також напади побиття та викрадення активістів Майдану, вже є затримані.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з контролю за діяльністю прокуратури Олег Махніцький на засіданні Верховної Ради.

"Справа про побиття студентів, яка була закрита за амністією на сьогодні було порушено провадження по цій кримінальній справі. Ця стаття передбачає відповідальність за перешкоджання мирним зборам і мітингам шляхом застосування насильства, вирішується питання про порушення по цих фактах справи за ознаками вчинення тероризму.

"ГПУ спільно з МВС розслідують кримінальну справу за фактом незаконного викрадення Ігоря Луценка і Юрія Вербицького. Приступили вже до перших затримань. Станом на цей час затримано двоє осіб – це високопосадовці МВС", - наголосив він.

Щодо справи про побиття Тетяни Чорновол Махніцький повідомив:

"Витребувано слідчим управління ГПУ з суду кримінальну справу за фактом замаху на життя Чорновіл для подальшого розслідування. Перекваліфіковано справу на замах на убивство. Також вирішується питання щодо можливої кваліфікацією складу злочину – тероризм", - зазначив він.

"Витребовано також для подальшої розслідування кримінальну справу за фактом викрадення активіста автомайдану Дмитра Булатова", - сказала вона.

Крім того, порушено справу щодо катування активіста Гаврилюка на морозі працівниками Беркуту. "Вже винесено підозру декільком працівникам міліції, вирішується питання про взяття під вартою", - сказав він.

Він також повідомив, що з’ясовано, що під час проведення акцій протесту та вчинення владою репресій, працівникам прокуратури, які виконували завдання щодо репресій, керівництво ГПУ виносило заохочення.

"В мене є цілий стос наказів про заохочення, які виносилися за затримання, арешт, притягнення до відповідальності мітингувальників", - наголоситв він.

Далі буде…

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...