Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Майдані спалили листівку "Майдан проти опозиції". Автори заявляють про цензуру

Понеділок, 24 лютого 2014, 18:50

Автори "Хроніки поточних подій", примірники якого у неділю спалили на Майдані, продовжать і надалі роздавати своє видання в центрі Києва, але вже під наглядом охорони.

Про це повідомила координатор розповсюдження видання в Києві Світлана Призинчук в інтерв'ю "Українській правді".

"Ми і надалі випускатимемо і розповсюджуватимемо на Майдані "Хроніку". Зараз ми плануємо піти до "Правого сектору" і попросити, щоб нам давати бійців оборони для того, щоб її розповсюджувати. Ми зараз боїмося самі розповсюджувати, правда", - сказала вона.

Як відомо, останній випуск "Хроніки поточних подій" мав назву "Майдан проти опозиції".

"На Майдані проводжають полеглих. У цей час Верховна Рада силами опозиції і депутатів, що вийшли з ПР, розподіляє пости. Новий спікер Верховної Ради Олександр Турчинов пропонує Майдану розійтися. Чи готовий Майдан це зробити, коли більшу частину його вимог не виконано?" – йдеться на першій шпальті останнього номеру видання.

Редакція випускає листівку за власні гроші і розміщує у відкритому доступі, аби її могли роздрукувати і роздати у регіонах.

23 лютого деяким активістам, які побачили останній випуск "Хроніки", розданий на Майдані, не сподобався, і вони наказали спалити випуск. Однак інша частина активістів заступилася за видавців, і невелику частину накладу видання вдалося врятувати.

Ввечері на Facebook редакція "Хроніки" оприлюднила заяву, в якій розповіла про інцидент. Однак жодної реакції ані від лідерів Майдану, ані від опозиції не отримала.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...