ГПУ оголосила про підозру Януковичу, Клюєву, Пшонці, Захарченку, Якименку та Шуляку. Де Арбузов?

Середа, 26 лютого 2014, 12:36

Генпрокуратура оголосила Віктору Януковичу, Андрію Клюєву, Віктору Пшонці, Віталію Захарченку, Олександру Якименку та Станіславу Шуляку про підозру у вмисному вбивстві.

Про це повідомляється на сайті відомства.

У ГПУ інформують, що 25 лютого 2014 року Головне слідче управління Генеральної прокуратури відкрило кримінальне провадження "за фактами організації вчинення умисних вбивств під час проведення масових заходів на Майдані Незалежності у Києві в період з листопада 2013 по лютий 2014 року". 

Провадження ведеться за ч. 2 ст. 115 КК України (Умисне вбивство) і карається позбавленням волі від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі.

"В.Ф. Януковичу, А.П. Клюєву, В.П. Пшонці, В.Ю. Захарченку, О.Г.Якименку, С. М. Шуляку та іншим особам оголошено про підозру", - повідомили у ГПУ, додавши, що кваліфікація злочинів наразі не остаточна.

В рамках розпочатого провадження співробітники ГПУ обшукали приміщеннях Адміністрації президента, РНБО, Нацбанку та колишню резиденцію Януковича у Межигір’ї. 

"У рамках цього провадження буде дано правова оцінка діям колишніх керівників органів прокуратури, які звільнилися або були звільнені із займаних посад", - підкреслили в прокуратурі.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування