Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кернес покликав "фанів Росії" на переговори після сутички з ними

Середа, 26 лютого 2014, 13:45

У міській раді Харкова почалися переговори з активістами, які вивісили російський прапор на флагштоку біля міськради.

Як повідомляє кореспондент "Радіо Свобода", на переговори з мером Геннадієм Кернесом зайшли 20 представників мітингувальників.

На запитання, навіщо вивісили прапор Росії, вони заявили, що тут висів раніше закордонний прапор, а їм "ближчий по духу і серцю" інший кордон – російський.

Раніше у середу люди з георгіївськими стрічками зірвали прапор Євросоюзу з флагштоку біля міськради Харкова і повісили замість нього російський прапор та прикріпили до нього георгіївську стрічку. Український прапор поруч не чіпали.

Кернес закликав міліцію зняти прапор РФ, але люди його відтіснили, назвавши зрадником.

Мер вийшов до мітингувальників і закликав їх не повторювати ситуації в Севастополі та зняти прапор Росії, проте мітингувальники його не послухали. Виникла штовханина і міському голові Харкова не вдалося зняти прапор.

Охоронцям Кернеса насилу вдалося вивести його з натовпу та завести до будівлі мерії. Після цього перед входом вишикувався кордон міліції, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Повернувшись на сесію Харківської міськради, Кернес розкритикував дії пікетників: "Я вважаю, що ті, хто це роблять, провокують агресію та загострення пристрастей", - сказав він.

За його словами, прапор ЄС може і має висіти перед будівлею Харківської міськради, оскільки Харків – "єдине місто в Україні, що має чотири нагороди Ради Європи".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування