Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинова закликали негайно розібратися з кнопкодавами

Четвер, 27 лютого 2014, 09:37

Активісти руху "Чесно" закликали спікера Верховної Ради в.о. президента Олександра Турчинова припинити ганебну практику неперсонального голосування у парламенті.

Про це повідомляє прес-служба руху.

Самим депутатам нагадали про відповідальність за порушення Конституції плакатом "Кнопкодава на нари!".

 Фото УП

Активісти зазначають, що з моменту обрання Турчинова спікером та фактичного формування нової парламентської більшості зафіксували численні факти неперсонального голосування.

Активістам вдалося ідентифікувати щонайменше 6 представників фракції КПУ, 3 колишніх регіоналів та позафракційного Василя Петьовку, які натискали кнопки за себе та інших депутатів.

Згідно даних на сайті Верховної Ради, з 22 по 25 лютого 62 депутати України не зареєструвалися письмово на жодному з засідань парламенту, при цьому картки 21 з них – голосували.

За інформацією фото-кореспондента "Чесно" Ганни Грабарської, депутати примудрилися порушити Конституцію та кнопкодавити навіть під час ухвалення постанови про повернення Конституції 2004 року.

Рух "Чесно" вважає неприпустимим нехтування Конституційною вимогою голосувати особисто та покладає персональну політичну відповідальність за "кнопкодавів" на новообраного спікера парламенту, який має достатньо повноважень для викорінення беззаконня зі стін ВР.

Учасники руху продовжують моніторинг парламенту VII скликання та перевіряють персональне голосування, прозорість статків і відвідування депутатами сесій Ради.

Усі зібрані дані будуть оприлюднені у ЗМІ та передані спікеру ВР, а також у правоохоронні органи.

Турчинову та всім депутатам нагадують, що закони, ухвалені у неконституційний спосіб та із порушенням регламенту, не можуть вважатися політично легітимними навіть попри їх значущість для країни.

"Парламент залишається єдиним легітимним майданчиком для вирішення політичної кризи і має продемонструвати Україні та всьому світу нову якість роботи з безумовним дотриманням усіх норм закону", - сказано в заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування