Будь-хто зі зброєю буде переслідуватися за законом - Яценюк

Четвер, 27 лютого 2014, 13:20

Кандидат у прем’єри Арсеній Яценюк заявив, що люди, помічені зі зброєю на вулицях після зміни влади, мають нести відповідальність.

Про це він заявив під час представлення себе як кандидата на прем’єр-міністра з трибуни Верховної Ради.

"Нова якість української міліції, нові підходи гарантують безпеку кожній людині і громадянину. Ми зобов’язані негайно відновити патрулювання вулиць силами правопорядку", - сказав Яценюк.

"Ми зобов’язані негайно оголосити про те, що будь-хто, хто знаходиться на вулицях зі зброєю, – ці люди переслідуються за законом. Безпека громадян – питання номер один", - заявив він.

Зала зустріла це аплодисментами.

Як відомо, багато хто з так званих "тітушок" під час останніх зіткнень протестувальників і силовиків недавнього часу використовували зброю. 

Крім того, після трьох місяців протестів проти режиму Віктора Януковича багато хто з протестувальників має зброю. Дехто з них, зокрема представники "Правого сектора", заявляли, що не здадуть її до повного виконання вимог Майдану і нормалізації ситуації.

А у Сімферополі у ніч на 27 лютого озброєні люди в камуфляжі захопили будівлі Верховної Ради Криму та Ради міністрів АРК. Їхня приналежність невідома.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News