Сімферопольський аеропорт контролює "самооборона Криму"?

П'ятниця, 28 лютого 2014, 08:55

Озброєні люди, які взяли під контроль аеропорт Сімферополя, - це загони самооборони Криму, повідомляє російський телеканал LifeNews, додаючи відео.

Як сказав каналу один із дружинників, цим загонам допомагають члени народної дружини.

Аеропорт Сімферополя. Фото Олексій Гончаренко 

У той же час, український журналіст Осман Пашаєв із місця подій пише у Facebook, що "сімферопольський аеропорт захопила російська самооборона".

Фото Олексія Гончаренко 

"Стоять із "калашами". Рейси вилітають, але навіть Інтеру не дають зняти беззбройні дружинники. Міліція безсила", - зазначає він.

Відео з Сімферопольського аеропорту - Олексій Соломін з "Ехо Москви"

"Поговорив із одним із беззбройних: "охороняємо, щоб бандерівці не прилетіли, Крим за росіян". Олена Механік із "Інтера" уже записала синхрон. Із калашами військові з гарнізону при Гвардійське", - зазначив рано вранці Пашаєв.

"О п'ятій ранку рейси з Сімферополя на Київ і Москву заповнені пасажирами з дітьми", - повідомив він.

Каналу LifeNews учасник народної дружини Володимир сказав, що загони самооборони Криму "патрулюють периметр, площу, щоби не приїхали радикально налаштовані українці".

Близько дев'ятої ранку за московським часом з'явилася інформація, що озброєні люди покинули аеропорт Сімферополя, однак кореспондент ці дані не підтвердив. За його словами, з території аеропорту виїхав тільки один КамАЗ із чотирьох, на яких приїхали загони самооборони.

За даними LifeNews, "аеропорт працює у штатному режимі, літаки злітають і сідають за розкладом".

А прес-секретар аеропорту Сімферополя взагалі спростував інформацію про захоплення. Він розповів, що спроба заволодіти будівлею була, але її не реалізували. За його словами, нападники вважали, що в аеропорту Сімферополя висадився якийсь український десант. Однак коли вони побачили, що це не так, вибачилися й пішли.

Також представник аеропорту додав, що зараз порт працює у звичайному режимі. Судячи з онлайн-табло прильотів і вильотів, усі рейси випливають за розкладом.

Водночас, дорога на севастопольський аеропорт Бельбек, який також контролюються військові, за даним LifeNews, перекрита, її охороняють військові патрулі. 

Також загони самооборони контролюють Перекоп, звідки, на їхню думку, на територію Криму теж "можуть потрапити озброєні радикали".

Раніше голова МВС України Арсен Аваков заявив, що сімферопольський і севастопольський аеропорти контролюються військовими РФ, які не йдуть на контакт. Він назвав це збройним вторгненням. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News