У Турчинова відмовляються показати декларації регіоналів

П'ятниця, 28 лютого 2014, 09:15

В апараті Верховної Ради відмовилися надати декларацію про доходи політиків Партії регіонів.

Про це журналіст "Української правди" Сергій Лещенко написав у своєму блозі.

За його словами, запит на отримання такої інформації він подав 23 лютого - наступного дня після обрання Турчинова спікером парламенту.

 

"Я просив надати декларації за 2011-2012 роки десяти найодіозніших регіоналів, на кшталт Іванющенка, Пшонки-молодшого, Януковича-молодшого, Клюєва-молодшого, а також члена "Батьківщини" Дубового", - зазначив журналіст.

26 лютого 2014 року Лещенко отримав відмову, підписану заступником керівника управляння апаратом Верховної Ради, з аргументацією - "надати відповідні декларації немає законних підстав".

"Оприлюднення декларацій про доходи депутатів – це найперша вимога до прозорості політиків. Усі роки правління Януковича нам не надавали ці декларації, прикриваючись якимись міфічними нормами про "захист персональних даних". Все це ігнорувалося за часів Януковича і тепер проігноровано Турчиновим", - підкреслив журналіст.

"Якщо після цього розголосу я вдруге отримаю відмову, можна вважати, що в частині прозорості нова влада нічим не відрізняється від старої", - додав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News