Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кожен четвертий росіянин вважає, що в Україні почалася громадянська війна

П'ятниця, 28 лютого 2014, 10:06

Більш як чверть жителів Росії сприймають події в Україні як початок громадянської війни.

Про це свідчать дані опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки.

За ситуацією в Україні стежать три чверті росіян (74%). Кожен четвертий (25%) вважає, що в Україні відбувся державний переворот і силова зміна влади. 29% учасників опитування помітили в Україні розгул анархії і бандитизму, а 27% вважають нинішні події початком громадянської війни.

Половина опитаних (50%) не симпатизує жодній зі сторін конфлікту. Колишню українську владу на чолі з Віктором Януковичем підтримав кожен третій респондент (33%), нинішню ж, або колишню опозицію, - лише 8% учасників опитування.

П'ята частина респондентів (21%) вважають, що український президент повинен був піти у відставку і призначити дострокові вибори, але 31% переконані, що Януковичу варто було наказати силовикам придушити виступи протестуючих.

Більшість росіян (88%) не засуджують діяльність українського Беркута: 56% сказали, що бійці спецпідрозділу просто виконували свій обов'язок, а 32% впевнені, що вони рятували свою країну від розколу і занурення в хаос. Лише 6% респондентів думають, що беркутівці били простих людей, захищаючи злочинний режим.

40% росіян вважають, що протестний рух в Україні переросте в смуту, що загрожує розвалом країни. 22% прогнозують, що протести триватимуть, але популярність і масовість їх буде знижуватися. На швидке завершення масових акцій і спад протестних настроїв сподіваються 17% росіян.

Опитування було проведено 22-23 лютого 2014 р. Опитано 1600 чоловік в 130 населених пунктах в 42 областях, краях і республіках Росії. Статистична похибка не перевищує 3,4%.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування