Янукович: Я не втік, але мені соромно

П'ятниця, 28 лютого 2014, 14:37

Віктор Янукович заявив, що йому соромно, що він не зміг контролювати ситуацію в Україні.

Про це повідомив під час прес-конференції в Ростові-на-Дону.

"Я хочу вибачитися насамперед перед ветеранами, перед українським народом, за те, що сталося в Україні, за те, що у мене не вистачило сил утримати стабільність", - сказав він.

"Я їхав не один і нікуди не втік", - зазначив Янукович.

"Я з Києва переїхав в місто Харків. Під час мого переїзду, коли я ще був у Києві, мене обстріляли з автоматичної зброї. Машина, яка прикривала мене, була фактично зі всіх сторін обстріляна", - розповів він.

За його словами, він з екс-головою Верховної Ради Володимиром Рибаком і екс - главою адміністрації президента Андрієм Клюєвим, відбули на з'їзд депутатів у Харкові, "щоб зустрітися з активом, активом Партії регіонів і громадських організацій".

"Коли ми приїхали в Харків, з самого ранку, 22 лютого, службі безпеки почала отримувати інформацію, що прибувають до Харкова радикально налаштовані групи", - зазначив Янукович.

"Страху не було ніякого, це були умови безпеки, які потрібно було передбачати і їх потрібно було зберегти", - пояснив він свій раптовий від'їзд

"Я прийняв рішення... Я їх (Рибакка і Клюєва) попросив, щоб вони летіли в Донецьк і в Донецьку зібрали актив і провели з активом певну роботу і розповіли, що все, що відбувається з нами, все що відбувається в Києві. А сам я прийняв рішення летіти до Луганська", - розповів Янукович.

"Служба Аэрорух, а потім і військові попередили нас, якщо ми не звернемо з цього напряму (...) Їх нібито попередили, що ми збираємося перелітати в Росію. Попередили, що піднімуть вертольоти, що піднімуть винищувачі. І льотчики вертольотах прийняли рішення (...) розгорнути і сісти в Донецьку", - розповів екс-президент.

На авто Янукович дістався в Крим.

"Наміри, які у мене були, були зруйновані новими погрозами. Я отримав дзвінки від членів своєї родини, про те, що навіть молодшого онука занесли в список людей, яких потрібно люструвати. Старший син поїхав за ним в дитячий сад, забрав його, мені передзвонив і сказав: "Я в таких умовах не можу ризикувати сім'єю", - пожалівся Янукович.

Раніше прикордонники заявили, що 22 лютого Янукович намагався вылетіти за кордон. За словами глави МВС Арсена Авакова, він добрався на авто в Крим, де відпустив частину держохорони, яка не захотіла йти за ним далі, і після цього зник.
Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування