Гроші Азарова течуть у Австрію "неофіційно" - ЗМІ

Вівторок, 4 лютого 2014, 12:46

Гроші родини Миколи Азарова надходять до Австрії неофіційно, заявив експерт австрійської поліції на умовах анонімності.

Про це пише австрійський таблоїд Kronen Zeitung, який фактично поставив Азарова в один ряд із "диктаторами та корумпованими політиками", передає DW.

Журналісти цього видання зазначають, що північнокорейського диктатора Кім Чен Ина, екс-прем'єра України і голову Партії регіонів Миколу Азарова та колишнього мера Москви Юрія Лужкова єднає їхня "любов до Австрії у дуже закрученому розумінні".

"Кожен із них заховав частину свого майна у нас. Намагання це приховати – очевидне. Експерт поліції, який побажав не називати свого імені, сказав, що гроші надходять до Австрії неофіційно, бо це занадто впадало б в очі", - зауважує Kronen Zeitung.

За деякими даними, додає видання, свої статки в Австрії тримали і арабські диктатори: повалений президент Тунісу Бен Алі, екс-президент Єгипту Мубарак та син лівійського диктатора Муаммара Каддафі – Саїф аль-Іслам.

Як відомо, 28 січня Азаров пішов у відставку з посади прем’єр-міністра України і подався у Австрію. Вже за лічені години він приватним літаком полетів до Відня, де живуть його рідні у дорогій віллі в одному з елітних районів міста – Пьотцляйнсдорф (Pötzleinsdorf).

Як передало агентство AFP з посиланням на австрійські медіа, екс-прем'єр планує пожити якийсь час у свого сина.

У посольстві України в Австрії та МЗС від коментарів відмовилися.

У неділю, 2 лютого, будинок Азарових у Відні пікетували активісти місцевого Автомайдану.

Після публікацій "Української правди" щодо статків Азарових у Австрії тамтешні ЗМІ зацікавилися цією темою. Зокрема, крім Kronen Zeitung, увагу їй приділили новинний онлайн-ресурс Format.at і радіопередача Ö1 "Денний журнал".

На радіо повідомили, що фінансами родини Миколи Азарова в Австрії управляє його невістка Лілія Азарова. Вона контролює холдинг, що випускає спеціалізований журнал про розкіш "Vienna Deluxе".

Згадали там і про австрійський бізнес впливових "регіоналів" братів Сергія та Андрія Клюєвих та сина Азарова Олексія.

А Format.at у статті "Мільйонні вітання з Києва" написав: "Найбільша ріка в Україні - не Дніпро, а велетенський невичерпний потік державних коштів, який тече у бік Австрії, Ліхтенштейну, Великобританії та Карибських островів".  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування