Арбузов запевняє, що гривня падає через політику і протести

Середа, 5 лютого 2014, 09:18

В Україні немає економічних причин для падіння нацвалюти та рейтингів країни, а це відбувається через політичну нестабільність.

Про це заявив в. о. прем'єра Сергій Арбузов на засіданні уряду.

За його словами, "завдяки зусиллям президента та Верховної Ради змінено ті закони, які викликали суперечки…Градус конфлікту зменшується, а тому уряд має підтримувати процес стабілізації в країні".

"Мирні акції протесту проходять без жодних перепон з боку влади", - вважає в. о. прем'єра.

"Політична нестабільність тисне на ринок готівкової валюти. Є напруженість, попри відсутність економічних підстав для цього", - заявив в. о. прем'єра.

Він нагадав, що НБУ оприлюднив платіжний баланс за 2013 рік, і він має позитивне сальдо у $2 мільярди доларів, хоч у 2012-му було мінус $4 мільярди.

"Кожен зайвий день протистоянь та небажання йти на компроміси ослаблює нашу державу, насамперед економічно. Так міжнародні рейтингові агентства через політичну нестабільність уже знизили рейтинги нашої країни. Хоча на початку січня планували змінити прогноз рейтингів на позитивний", - сказав Арбузов.

Він скаржиться, що виконавча влада не може нормально працювати на місцях, бо не всі адмінбудівлі у регіонах звільнено від протестувальників.

Він заявляє, що саме Львівська, Тернопільська, Івано-Франківська та Хмельницька області, де найсильніші протестні настрої, є лідерами з неприйняття місцевих бюджетів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування