Суд повернув повноваження Салу і Ко

Четвер, 6 лютого 2014, 19:26

Львівський окружний адмінсуд повністю задовольнив позов прокуратури про визнання протиправним та скасування рішення облради щодо відкликання повноважень Львівської облдержадміністрації.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівщини.

"Указане рішення прокуратурою Львівської області оскаржено 18 грудня, з огляду на те, що Львівська обласна рада при його прийнятті вийшла за межі наданих їй повноважень, чим допустила порушення вимог Конституції та Законів України", - сказано в заяві.

"Окрім того, згідно ухвал Львівського окружного адмінсуду заборонено оприлюднювати або зупиняти дію 86 незаконних рішень органів місцевого самоврядування. Йдеться про рішення, прийняті після 16 січня щодо суспільно-політичної ситуації в державі", - додали в прокуратурі.

Як відомо, 17 грудня Львівська облрада відкликала власні повноваження, делеговані Львівській облдержадміністрації, та позбавила чиновників останньої права бути в своїх приміщеннях.

23 січня кілька тисяч жителів Львова зайшли в будівлю, де розміщена Львівська ОДА і змусили губернатора написати заяву про відставку.

Пізніше Сало від своєї заяви відмовився.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування