У Євпаторії військовим висунули ультиматум: скласти зброю до вечора

Понеділок, 10 березня 2014, 10:14

Ввечері 9 березня радник глави Ради Міністрів АР Крим Юрій Жеребцов передав ультиматум командуванню військової частини А4519 в Євпаторії.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Роман Бурко.

Згідно з текстом документа, "з метою забезпечення безпеки громадян Євпаторії та уникнення провокацій під час підготовки проведення референдуму 16 березня", пропонується у період з 22:00 9 березня до 22:00 10 березня командуванню військової частини А4519 "прийняти рішення про роззброєння особового складу військової частини , здачі всього зброї на склад і передачі об'єкта під охорону особовому складу спецпідрозділу ЧФ РФ".

Також здачі на склад, опломбуванню та здачі під охорону ЧФ РФ підлягають блоки управління ЗРК "БУК -2М".

"Несення вартової служби особовим складом в/ч А4519 здійснюється без зброї спільно з озброєними військовослужбовцями ЧФ РФ .... У період дії цього пропозиції, вхід і вихід з території в/ч А4519 обмежується світлим часом доби", - наголошується в ультиматумі.

"Прошу вас поставитися з усією серйозністю до даної пропозиції ... проявіть розсудливість і мужність у прийнятті рішення", - наголошується в документі.

По закінченню терміну дії даної пропозиції буде прийнято остаточне рішення.

 

Як відомо, 9 березня  представники самопроголошеної кримської влади висунули ультиматум командуванню українського Євпаторійського зенітно-ракетного полку, яким вимагали від військових до 20:00 здати зброю, в іншому випадку буде здійснений штурм частини. 

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування