Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

За добу на українському кордоні затримали 342 потенціальних екстреміста

Понеділок, 10 березня 2014, 16:50

Українські прикордонники у суботу не пропустили через кордон 342 громадянина Росії, які могли брати участь у заходах з дестабілізації обстановки та напруження протистояння в Україні.

Про це йдеться на офіційному сайті Держприкордонслужби.

Згідно з повідомленням, особи перевозили "символіку провокативного характеру та предмети, які можуть використовуватися для нанесення тілесних ушкоджень".

У ДПС нагадали, що наразі південні, східні та північні державні кордони охороняються спільно з представниками МВС та СБУ.

"У Криму через дії так званої самооборони не працює половина постів технічного спостереження. Разом з тим, прикордонники використовують інші способи відстеження та контролю обстановки", - йдеться у повідомленні.

На морській ділянці кордону та чергуванні задіяні 8 кораблів та 17 катерів морської охорони Держприкордонслужби, - розповіли у відомстві.

Стало відомо також, що на ділянках Одеського та Бердянського прикордонних загонів виставлені контрольні пости на автошляхах, які ведуть з півострова Крим на материкову частину України.

Згідно з даними, отриманими з цих контрольних постів, спостерігається суттєве зменшення інтенсивності руху транспорту на цій ділянці.

Разом з тим відмічається збільшення кількості біженців з Кримського півострову. За минулу добу із Криму прослідувало 265 осіб, переважна більшість із них є представниками кримсько-татарського народу, - повідомили у ДПС.

Пізніше у понеділок прикордонники повідомили про 577 потенційних провокаторів з Росії, яких не пустили в Україну протягом 9 та 10 березня. 
У ДПС відзначили, що посилено стежать також за білоруським і молдавським кордонами. 

"Заходи щодо недопущення в'їзду в Україну осіб, які можуть брати участь у провокаціях екстремістського характеру, також поширені на пункти пропуску на кордоні з Білоруссю та Молдовою", - сказано в повідомленні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування