Російські інтервенти штурмують аеродром у Новофедорівці

Понеділок, 10 березня 2014, 18:31

Солдати російської армії намагаються захопити командний пункт аеродрому, всередині якого перебувають  українські військовослужбовці.

Про це повідомив глава медіа-центру Міноборони Криму Владислав Селезньов.

"У Новофедорівці солдати російської армії намагаються захопити командний пункт аеродрому, всередині якого перебувають  українські військовослужбовці. Українські офіцери без зброї намагаються зупинити ці намагання та вести перемовини", - повідомив Селезньов. 

Пізніше у Євромайдан SOS повідомили, що у військовій частині у Новофедорівці російськими військовими захоплені наступні об'єкти: контрольно-диспетчерський пункт, злітна смуга та аеропорт.

Решта об'єктів перебуває під контролем українських військовослужбовців.

Сьогодні здійснювалася також спроба захопити авіавідділ, де перебували жінки. Спроба захоплення супроводжувалася використанням димових шашок, але зрештою було прийнято рішення про проведення переговорів.

За словами заступника командира частини Миколи Литвиненка, ситуація відносно спокійна. Разом з тим біля частини перебуває військовий автомобіль "Урал" з російськими солдатами, а також 4 автоматники.

Російські військові ріжуть зв'язок, обмежуючи комунікацію бази зі світом, тривають переговори між керівництвом про припинення штурму.

Як відомо, територію аеродрому у с.Новофедорівка (Крим) штурмують 4 російські військові КаМАЗи, військові спецпідзрозділи та особи у цивільному.

"У небі над аеродромом здійснюють обліт пара вертольотів МІ-24, близько десятка легкових цивільних автомобілів намагаються проникнути на територію аеродрому з боку прилеглих сіл", - повідомив Селезньов.

Також 9 березня аеродром у Саках був захоплений російськими військовими. Близько 80 солдатів обладнали вогневі точки вздовж злітної смуги, встановлювали кулемети. 

Командир морської авіаційної бригади Збройних сил України (с.Новоозьорне Сакського району) повідомив, що невідомими цивільними особами, які назвали себе "силами самооборони Криму", захоплена частина території аеродрому.

Окрім того 9 березня стало відомо, що аеродром у Джанкої також контролюється військовими без знаків розпізнавання. Також було заблоковано роботу аеродрому "Бельбек". 

Джерело відео - 5 канал

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...