В Криму заборонили діяльність Свободи та Правого сектору

Вівторок, 11 березня 2014, 13:41

Верховна рада Криму заборонила діяльність ВО Свобода та Правого сектору на території республіки.

Про це йдеться в повідомленні ради.

ВР Криму, яка веде активну діяльність за відділення регіону від України, особливо відзначила діяльність "екстремістів" Правого сектора, який нібито планує активізувати діяльність в Криму.

Також кримські депутати нагадали про те, що двох представників цієї організації, Дмитра Яроша та Олександра Музичка, Росія оголосила в міжнародний розшук.

Постановою ВР Криму забороняє діяльність ВО "Свобода", в тому числі організації "Правий сектор", в тому числі ВО "Тризуб" ім. Степана Бандери, Української Національної Асамблеї - Української Народної Самооборони (УНА-УНСО), СНУ "Патріот України", "Карпатська Січ", а також "Братство" Дмитра Корчинського "як таких, що несуть загрозу для життя і безпеки кримчан".

Верховна рада також доручила Службі безпеки АРК "проводити необхідну роботу по виявленню та притягненню до кримінальної відповідальності винних у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі та закликах до насильства".

Міністерству юстиції заборонили реєструвати кримські республіканські відділення політичних партій і громадських організацій "профашистського і неонацистського штибу".

Як відомо, у вівторок Верховна рада Криму також прийняла декларацію на підтримку незалежності регіону від України і намір увійти до складу РФ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування