ВВ-шники пікетували ГПУ через прапорщика, якого підозрюють в знущанні над Гаврилюком

Вівторок, 11 березня 2014, 21:51

Близько 80 працівників спецпідрозділу внутрішніх військ "Ягуар" прийшли під Генпрокуратуру з вимогою негайного звільнення їхнього колеги прапорщика Леоніда Ломоноса, якого 2 тижні тому затримали за підозрою у знущанні над козаком Михайлом Гаврилюком.

Про це повідомило Громадське телебачення.

До силовиків, що влаштували пікет, приєдналися кілька людей з Печерської самооборони.

Учасники акції заявили, що не підуть від приміщення ГПУ, допоки Ломоносу не пом'якшать запобіжний захід. Як зазначає Громадське ТБ, закриття справи силовики не просили.

Пізніше будівлі ГПУ з'явився новий командувач внутрішніх військ Степан Полторак, який змусив невдоволених силовиків відійти на інший бік вулиці, зазначивши, що має зустріч с в.о. Генпрокурора Олегом Махницким.

Як відомо, у вівторок суд продовжив прапорщику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

23 січня в інтернеті з'явився ролик, як "Беркут" та інші силовики у формі внутрішніх військ знущаються із Гаврилюка, якого затримали на Грушевського. Ломоноса підозрюють в тому, що він вдарив ногою по сідницях активіста.

Водночас учасники пікету Генпрокуратури зачитали листа від Гаврилюка, в якому він написав, що не має претензій до Ломоноса. Сам постраждалий підтвердив існування такої заяви.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування