"Воля" і "Тріолан" саботують рішення Нацради про відключення російських каналів

Середа, 12 березня 2014, 09:17

Провайдери програмної послуги саботують рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про припинення ретрансляції передач російських телеканалів "Россия 24", ОРТ, "РТР Планета" та "НТВ-Мир".

Про це передає "Радіо Свобода".

Як повідомляють глядачі, станом на 8:00 12 березня у Києві ретрансляцію російських каналів продовжував один із найбільших операторів – компанія "Воля".

Так само чинили компанія "Тріолан" і менші за кількістю абонентів провайдери, приміром, "Інтелеком-С" у Святошинському районі столиці.

Тим часом, у Севастополі "Воля" ще 10 березня припинила трансляцію 12 загальнонаціональних українських телеканалів – на вимогу неназваної особи, яку в прес-релізі компанії називають "в.о. голови Севастопольської міської адміністрації".

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вимагала від провайдерів програмної послуги до 19:00 11 березня припинити ретрансляцію передач кількох російських телеканалів.

"Станом на 12:00 11 березня вже до 50% провайдерів по всій Україні відключили мовлення цих іноземних каналів, інші готуються до відключення", – інформувала Нацрада.

Регулятор рекомендував також забезпечити ретрансляцію у мережах відключених у Криму телеканалів ATR та Чорноморської ТРК.

У свою чергу компанія Divan.tv заявила, що відкриває вільний доступ до регіональних кримським і українським альтернативним телеканалам, які висвітлюють події на півострові, повідомляють "Новости Крыма".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування