Омбудсман заявляє про порушення права на життя в Криму

Середа, 12 березня 2014, 10:06

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська констатує, що в Криму спостерігається порушення прав на життя, у тому числі військовослужбовців, на свободу інформації й доступу до неї.

Про це вона сказала в ефірі "5 каналу", повідомляють "Українські Новини".

Лутковська зазначила, що вже зверталася до Верховної Ради Криму, спілкувалася з керівництвом кримського парламенту й писала відкрите звернення до всіх місцевих депутатів із приводу порушення прав кримчан.

"Всі вони зараз повинні розуміти, що порушується право на життя (у Криму) і є величезне порушення права на життя військовослужбовців, які проходять службу у військових частинах у Криму...", - каже Лутковська.

"Там живуть члени сімей цих військових, які перебувають під величезним тиском, вони бояться за своє життя й своїх рідних; зникають журналісти й правозахисники, порушується право на свободу інформації й свободу вираження своїх поглядів, свободу доступу до інформації", - наголосила омбудсман.

Лутковська додала, що зараз у Криму розгорнулася інформаційна війна, у якій інформацію подають в основному російські телеканали.

Вона рекомендує більше доносити інформації до жителів Криму через інтернет і соціальні мережі.

Також, за її даними, кілька сотень людей приїхали із Криму як біженці на територію кількох регіонів України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування