Крим полегшив Росії питання "приєднання", рішення прийнято - газета

Середа, 12 березня 2014, 10:26

Негласне рішення про приєднання Криму до Росії вже прийнято на найвищому рівні в Кремлі, стверджують джерела "Газети.Ru".

Крим, швидше за все, буде прийнятий до складу РФ у якості республіки, у якій будуть використовувати дві офіційні мови: російську і кримсько-татарську.

За словами джерела, близького до Кремля, якщо за підсумками кримського "референдуму" приймається рішення про приєднання до Росії, а потім республіка оголошує себе "незалежною і суверенною державою", то Росії навіть не доведеться змінювати внутрішнє законодавство, що стосується утворення нових суб'єктів Федерації.

Джерело, близьке до Кремля, стверджує, що рішення про приєднання "поки ще української" автономії до Російської Федерації прийнято: "Рішення прийнято – однозначно так".

"Прийнята декларація про незалежність і ув'язування її з результатами референдуму — чіткий сигнал, що базовий сценарій Москви – приєднання Криму. Кінцева мета саме така", - упевнений інший співрозмовник російської газети.

Про термін, протягом якого Москва може офіційно прийняти рішення щодо входження Криму до складу Росії, думки джерел розходяться.

"Поставлено завдання вирішити це питання до кінця березня", - заявляє співрозмовник, близький до адміністрації президента РФ. Інше джерело у владних структурах, навпаки, стверджує, що жодних термінів не встановлено.

Але й затягувати з остаточним вирішенням питання ніхто не стане, упевнений іще один співрозмовник видання, близький до Кремля: "Сценарій Абхазії й Південної Осетії тут виключений: все ж таки у Криму розташований наш Чорноморський флот".

Як відомо, російське законодавство передбачає прийняття до складу Росії нового суб'єкта тільки в тому випадку, якщо є відповідна міжнародна угода.

Щоб обійтися без домовленостей із Києвом, близько двох тижнів тому лідер "Справедливой России" Сергій Миронов вніс у Держдуму РФ законопроект, згідно з яким "землі" іншої держави можуть бути включені до складу Росії на підставі референдуму чи прохання органів держвлади даних "земель" до РФ про приєднання.

11 березня "маріонеткова" Верховна рада Криму затвердила так звану "декларацію про незалежність автономії". Вона мовить: якщо на референдумі 16 березня більшість жителів республіки виявлять бажання приєднатися до Росії, Крим буде оголошено "незалежною і суверенною державою з республіканською формою правління".

Після цього новоявлене "незалежна й суверенна держава" звернеться до Росії з проханням приєднати її до своєї території в якості нового суб'єкта. Підставою для такого приєднання стане російсько-кримський міждержавний договір.

У підсумку, Крим може бути прийнятий до складу РФ як республіка. А оскільки республіки, згідно з Конституцією РФ, наділені правом установлювати свої офіційні мови, планується, що в Криму такими буде російська і кримсько-татарська.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News