ЗМІ: Якщо Росія анексує Крим, Грузію пустять в НАТО

Середа, 12 березня 2014, 11:24

Якщо Росія анексує Крим, то вже восени Грузія може отримати план дій щодо членства в НАТО.

Про це з посиланням на свої джерела в штаб-квартирі НАТО та Держдепі США повідомляє "Комерсант".

За словами джерел, мова йде про те, що якщо Росія включить Крим до свого складу, то в ході наміченого на вересень саміту НАТО у Великобританії Грузії може бути наданий ПДЧ.

"Дії Росії в Україні привели до відновлення дискусії про необхідність більш рішучої політики альянсу в Східній Європі", - заявило джерело в штаб-квартирі НАТО.

"Про те, що заявку Тбілісі на отримання статусу кандидата слід задовольнити, заговорили представники навіть тих держав, які ще недавно закликали не форсувати це питання", - додав він.

За словами співрозмовника в Держдепі, прем'єр-міністру Грузії Іраклію Гарібашвілі, який недавно відвідав Вашингтон, представники Білого дому пообіцяли, що США підтримають бажання Тбілісі інтегруватися в НАТО.

Сам пан Гарібашвілі, виступаючи з промовою у вашингтонській " Атлантичній раді", дав зрозуміти, що зміна влади у Грузії не вплинула на її євроатлантичні прагнення.

Як відомо, перспектива членства в НАТО відкрилася для Грузії та України в ході саміту альянсу в Бухаресті в квітні 2008 року.

Заперечення Німеччини і Франції тоді не дозволили надати Тбілісі і Києву ПДЧ.

Після цього в Грузії сталася окупація частини території Росією, яка визнала два регіони країни незалежними державами.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування