Вторгнення у східну Україну цілком можливе, все в руках Путіна – голова ЦРУ

Середа, 12 березня 2014, 12:33

Директор ЦРУ Джон Бренан вважає, що російські військові мають можливість вторгнутися в східну Україну.

Як пише The Washington Times, про це він сказав у відповідповідь на закиди в бік Управління від законодавців. Останні критикували ЦРУ за те, що відомство не змогло передбачити окупацію Росією Криму.

На засідання Ради з міжнародних відносин у Вашингтоні (Council on Foreign Relations) Бренан виправдовувся тим, що у подібних випадках на розвиток подій впливають багато факторів, в тому числі позиція та рішення лідерів.

The Wall Street Journal раніше повідомляв, що розвідувальні агентства США розійшлися в оцінці вірогідності вторгнення в Крим: Пентагон не вважав її високою, в той час як в ЦРУ вважали таку операцію неминучою.

У своїй оцінці можливого вторгнення Росії у східну Україну Бренан був обережним.

"Чи ймовірно, що Росія має змогу ввести війська у східну Україну? Звісно, що має", - зазначив він.

"Думаю, що зараз Путін та інші намагаються вирішити, що вони мають робити та що вони хочуть робити у світлі осуду дій Росії міжнародною громадськістю", - вважає Бренан.

"На мій погляд, тільки Путін знає (що Росія робитиме далі - ред.), якщо він вже прийняв остаточне рішення", - підсумував глава ЦРУ.

Як відомо, російські війська продовжують накопичуватися біля східних кордонів України та в Криму. В.о. президента Олександр Турчинов заявив, що Україна не намагатиметься силою зупинити російську окупацію півострова, оскільки побоюється вторгнення через сухопутний кордон.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News