Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фюле: Дії Росії – найсерйозніший виклик стабільності кордонів у Європі

Середа, 12 березня 2014, 13:22

Дії Росії в Україні – це найсерйозніший виклик Гельсінському пакту про недоторканість кордонів в Європі.

Про це під час свого виступу у Європарламенті заявив єврокомісар з питань розширення і політики добросусідства Штефан Фюле.

Він заявив, що "організований на неділю у Криму референдум порушує як міжнародне право щодо держаного суверенітету і недоторканності територіальної цілісності, так і українську конституцію".

"Це створює серйозну загрозу для стабільності кордонів у Європі. ЄС засуджує обставини та пропоновані питання на референдум, який ми вважаємо незаконним а його результати неприйнятними", - сказав Фюле.

Він також обурився російським законом, який дозволяє анексувати чужі території на основі "загрози" для російських нацменшин.

"Це стосується не лише Криму, це найсерйозніший виклик Гельсінським угодам, який ми бачили дотепер. І саме тому те, що відбувається в Криму, відбувається набагато ближче до нас, ніж багато з нас готові прийняти", - застеріг Фюле.

Він закликав Європу "допомогти російським лідерам не зробити серйозної помилки" і не перетворювати багатополярний світ у світ де діє лише правило, що не діють жодні правила.

Фюле пропонує підтримати Україну на шляху до демократії, відкритого некорупційного уряду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування