Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Крим приїхав "президент" АРК, оголошений персоною нон-гранта в Україні

Середа, 12 березня 2014, 15:03

Перший і останній президент Республіки Крим, оголошений персоною нон-гранта в Україні Юрій Мєшков приїхав до Криму.

Пряму трансляцію з сімферопольського аеропорту вів кримський канал АТР, повідомляє УНІАН.

Мєшков зазначив, що відчуває себе громадянином Криму, а інше обіцяв розповісти в четвер на прес-конференції.

Разом з тим, коли його зупинив репортер одного з російських каналів, Мєшков сказав, що з 2011 року, коли СБУ вивезло його з території України, він був "у розлуці з Батьківщиною".

"Народ Криму повернув мені Батьківщину", - зазначив Мєшков.

"Ось наша перемога остаточна і безповоротна, в неділю", - додав він.

При цьому Мєшков ухилився від відповіді на запитання, чи вважає він себе президентом Криму і чи збирається повернутися на свою посаду. Помічник Мєшкова сказав, що на це питання журналісти отримають відповідь на прес-конференції.

Лідер кримських сепаратистів Мєшков був обраний президентом Криму 30 січня 1994 року. Практично весь час правління в автономії у нього виникали конфлікти з Верховною Радою Криму.

У березні 1995 року цей конфлікт особливо сильно загострився, що ледь не призвело до збройних сутичок. У ситуацію втрутився Київ.

17 березня 1995 Верховна Рада України скасувала кримську конституцію і ще близько 40 законів автономії, у тому числі про інститут президентства.

Мєшков виїхав до Росії, але в 2011 році повернувся. 13 липня 2011 Окружний адміністративний суд Криму потримав постанову СБУ про видворення Мєшкова з території України з обмеженням в'їзду на 5 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування