Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму ще мовлять українські радіостанції

Середа, 12 березня 2014, 18:56

Виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників Катерина М’ясникова розповіла, які українські джерела інформації залишилися в кримчан.

Про це вона розповіла в інтерв'ю "Телекритиці".

За її словами, у загальнореспубліканському ефірі залишається кілька місцевих телерадіокомпаній: ДТРК "Крим", АТR, ИТВ, ТВFM. Вони доступні і в кабельних мережах.

"Чорноморська ТРК", на частотах якої мовить канал "Россия 24" мовить на супутнику, у частині кабельних мереж Криму, а також в інтернет. На сайт телекомпанії постійно здійснюють DDoS-атаки.

Щодо ситуації з державною телерадіокомпанією "Крим" М’ясникова розповіла наступне:

"ДТРК "Крим" - в ефірі. За нашою інформацією, вона повністю підконтрольна так званому уряду Криму та веде антиукраїнську інформаційну політику".

За її даними, поки що і загальнонаціональні, і регіональні, і місцеві радіостанції зберігають мовлення.

"Є окремі випадки відключення з ефіру національних станцій, але це пов'язано зі знеструмленням приміщень, на яких знаходяться передавачі", - повідомила вона.

М’ясникова порадила кримським телерадіокомпаніям, щоб зберегти своє мовлення і відстояти право на свою діяльність, активно співпрацювати з глядачами:

"Найнадійнішим захистом будь-якого каналу, особливо регіонального чи місцевого, є його аудиторія. Найяскравішим прикладом цього є канал ATR, який бояться вимикати, оскільки він користується дуже високим авторитетом у значної частини кримського населення"

"Отже, я б радила телерадіокомпаніям у Криму активно співпрацювати зі своїми глядачами та слухачами, підвищувати рівень довіри до себе і шукати захисту у мешканців Криму. Ми зі свого боку намагаємося допомагати технічно, юридично, надаємо консультації та поради щодо фізичної безпеки компаній та їх працівників", - додала вона.

На її думку, російська та кримська влада хочуть залишити доступними тільки ті джерела інформації, що є лояльними до їх політики.

"Впевнена, що питання не тільки в референдумі, але й підконтрольності інформаційного простору Криму в цілому", - додала вона.

За словами М’ясникової, 37% кримчан мають доступ до супутника.

"Орієнтовно в тих же обсягах оцінюється доступ до інтернет. Все ще підтримують трансляцію українських каналів частина кабельних операторів. Але це поле звужується".

"Усі регіональні та місцеві канали, я думаю, чекають скрутні часи. Ще до початку кризи мовники скаржилася на низькі доходи від реклами та скрутне фінансове становище. В умовах згортання малого та середнього бізнесу і зриву сезону, ситуація може значно погіршиться", - вважає М’ясникова.

"Українські канали зможуть нормально працювати в Криму тоді, коли туди повернеться Україна, з її законами та правилами. Поки триматиме протистояння, перспективи українських ЗМІ на півострові не найкращі", - резюмувала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування