ГПУ наголосила на неприпустимості втручання слідчих Росії у внутрішні справи України

Середа, 12 березня 2014, 19:56

Генпрокуратура України попереджає, що вважатиме втручанням у внутрішні справи країни порушення Слідчим комітетом Росії кримінальної справи щодо посадовців ГПУ.

Про це йдеться у відповіді відомства на запити від українських ЗМІ щодо поширеної у мережі Інтернет заяви від імені представника СКР про начебто порушення кримінальної справи щодо посадових осіб Генпрокуратури України.

"ГПУ володіє усіма, передбаченими чинним законодавством приводами та підставами для внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей про вчинення у період з 28 лютого до 4 березня 2014 року на території АР Крим диверсій та підбурювань військовослужбовців Збройних Сил України до вчинення державної зради з боку військових підрозділів РФ на чолі із командувачем Чорноморським Флотом РФ віце-адміралом Олександром Вітком", - сказано у заяві. 

"Акцентуємо, що досудове розслідування вищевказаних кримінальних правопорушень є виключною компетенцією правоохоронних органів України", - підкреслили у ГПУ.

"Оскільки кримінальне провадження здійснюється на території України у порядку, визначеному Кримінальним процесуальним кодексом України відповідно до вимог ст.ст. 4, 6 цього Кодексу", - додали у відомстві.

За результатами слідства будуть прийняті відповідні процесуальні рішення, зазначили в ГПУ.

"Наголошуємо, що у разі офіційного підтвердження інформації про порушення кримінальної справи Слідчим комітетом Російської Федерації щодо посадових осіб Генеральної прокуратури України, це буде розцінено як втручання у внутрішні справи України", - підкреслили у відомстві.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News