Російські військові проникли на радіопередавальний центр в Зеленогірському

Четвер, 13 березня 2014, 10:37

На території радіопередавального центру "Пеленг" в Зеленогірському знаходяться російські військовослужбовці.

Про це повідомив керівник прес-центру Міноборони в Криму Владислав Селезньов.

"Зараз чергова зміна знаходиться на постах Пеленга, об'єкт під контролем російських військовослужбовців. Українські військові моряки знаходяться на адміністративній частині центру. Зброя закрита в зброярні", - написав він у Facebook.

Також Селезньов повідомив, що службовцям 13 фотограмметричного центру в Сімферополі представники самооборони Криму висунували ультиматум. Від українських офіцерів вимагають здатися і перейти на бік кримської влади, у разі невиконання умов обіцяють штурмувати частину сьогодні об 11:00.

13 фотограмметричний центр в Сімферополі, фото з Facebook Селезньова

"Українські офіцери відкинули ультиматум. Над військовою частиною майорить український прапор, вся територія і матеріальні засоби знаходиться під контролем українських військовослужбовців", - запевнив Селезньов.

Також він, з посиланням на джерела, повідомив, що командний пункт і локаційні станції радіотехнічного батальйону біля Ай-Петрі охороняють автоматники РФ. Українські військовослужбовці перебувають на адміністративній території і контролюють наявну зброю.

"Російські військові заявили, що будь-який транспорт, який буде рухатися в напрямку батальйону, вважається третьою силою і підлягає нейтралізації", - повідомив Селезньов.

Крім того, за його інформацією, в район озера Донузлав тягнуть катер з наміром затопити його біля входу в бухту. Раніше тут вже були затоплені інші кораблі для перешкоджання виходу українських військ.

Згідно з останньою інформацією, на українські склади озброєння в селі Наумівка Сакського району прибули представники окупантів для переговорів. Про хід перемовин поки невідомо.

На територію автобата в Бахчисараї прибули представники сепаратистів, які запропонували українським офіцерам скласти акт прийому передачі військового майна автобата. "Українські військовослужбовці відмовляються, мотивуючи відсутністю правової бази для таких дій", - зазначив він.

Об'єднаний паливний склад в Сімферополі, який знаходиться в районі ближньої стоянки вагонів на залізничній станції Сімферополь, повідомляв про те, що під КПП військової частини зібралося до 100 представників самооборони Криму. Як повідомляє Селезньов, командир бази почав з ними переговори.

Крім того, джерела в Новофедорівці і Феодосії повідомляють про те, що бачили в повітрі вертольоти вогневої підтримки МІ-24.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування