Кернес скликав на мітинг на свою підтримку комунальників і бізнес

Четвер, 13 березня 2014, 14:23

На площі Свободи біля пам'ятника Леніну в Харкові в четвер пройшов мітинг на підтримку мера Геннадія Кернеса.

Про це повідомляє МедіаПорт.

Зі сцени виступали чиновники, промисловці, директор Харківського зоопарку Олексій Григор'єв, депутати Харківської міськради, жителі різних районів міста.

  фото з ​​веб -камери

В акції брали участь працівники комунальних і приватних підприємств міста. Так , на площу прийшли люди у формі компанії "СПО", а також з символікою парку імені Горького.

Секретар Харківської міськради Олександр Новак, який на час відсутності Кернеса виконує обов'язки мера, пояснив, що всі співробітники, що вийшли сьогодні на площу, взяли відпустку за свій рахунок.

За даними міліції, у мітингу на площі Свободи брало участь 15 тисяч осіб.

Багато хто з учасників були з георгіївськими стрічками.

Резолюцію мітингу на підтримку Кернеса зачитала віце- мер Харкова Світлана Горбунова-Рубан. Вона виступала від імені "жителів півторамільйонного Харкова".

У резолюції зажадали "припинення практики виборчого правосуддя".

Прийти на площу на підтримку міського голови напередодні городян закликали в транспорті. У метро машиністи робили оголошення по гучномовцю.

Як відомо, Кернеса викликали на 13 березня в Генпрокуратуру на допит як підозрюваного. За його словами, кримінальне провадження порушено за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 127 (катування), ч.1 ст. 129 (погроза вбивством при наявності реальних підстав побоюватися цієї загрози) КК.

Кернес пробув на допиті в Генеральній прокуратурі 4 години. До кінця дня відбудеться засідання Печерського суду з питання про обрання йому запобіжного заходу.

Як відомо, в Харкові діє ціла структура близьких до Добкіну і Кернесу "штурмовиків", яких залучають до розгону політичних акцій і нападу на активістів.

16 березня в Харкові проросійські організації мають намір провести референдум-віче, на який винесуть питання федералізації України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування