Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відвідавши ГПУ, Кернес кинувся боротися з сепаратистським референдумом

Четвер, 13 березня 2014, 17:33

Мер Харкова Геннадій Кернес доручив міській раді звернутися до суду з вимогою заборону проведення сепаратистського референдуму.

Про це він сказав судовим засіданням у Печерському районному суді Києва.

"Я дав доручення, щоб Харківська міська рада звернулася до адміністративного суду про заборону проведення референдуму. Це незаконно", - заявив Кернес.

Кернес заявив, що порушувати територіальну цілісність України не має права ніхто. "Ми під жодними емоціями не маємо права порушувати цілісність держави. Харків був і буде частиною України. Ці люди, які намагаються розхитати цю ситуацію, мають розуміти, що більшість харків'ян, я можу це стверджувати точно, за цілісність України", - сказав Г.Кернес.

Як відомо, харківського мера викликали на 13 березня в Генпрокуратуру на допит як підозрюваного. За його словами, кримінальне провадження порушено за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 127 (катування), ч.1 ст. 129 (погроза вбивством при наявності реальних підстав побоюватися цієї загрози) КК.

Кернес пробув на допиті в Генеральній прокуратурі 4 години. Станом на 17:57 у Печерському райсуді Києва тривало засідання, на якому йому обирають запобіжний захід. Суддя Юлія Фаркош видалила із зали пресу та вільних слухачів: представники обвинування побоювалися, що присутність преси в залі суду може призвести до розголошування інформації досудового слідства, а також вплинути на позицію свідків.

Як відомо, в Харкові діє ціла структура близьких до Добкіну і Кернесу "штурмовиків", яких залучають до розгону політичних акцій і нападу на активістів.

16 березня в Харкові проросійські організації мають намір провести референдум-віче, на який винесуть питання федералізації України.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...