МЗС України обурене, бо РФ заважає об'єктивно розповідати про події в Криму

Четвер, 13 березня 2014, 17:58

У Міністерстві закордонних справ України висловили обурення у зв'язку з тим, що Росія перешкоджає можливості організації об'єктивного інформування міжнародної спільноти про ситуацію в АР Крим.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Данило Лубківський на брифінгу в четвер у Києві.

"Росія робить неможливим об'єктивне інформування світової спільноти про справжнє становище справ в Автономній республіці Крим. Ми рішуче і категорично засуджуємо такі дії", - сказав він.

Дипломат нагадав, що помічникові генсека ООН з прав людини Івану Симоновичу було відмовлено в можливості здійснити запланований візит до Криму для оцінки ситуації.

Крім того, Лубківський нагадав, що в АРК не були допущені військові експерти ОБСЄ.

"Крім того, у Відні тільки російська делегація не дає згоду на направлення до Криму наглядової місії ОБСЄ відповідно до мандату, який підтримується всіма іншими країнами-учасницями організації", - підкреслив заступник глави МЗС.

Також, за його словами, Київ засуджує чисельні факти порушення прав людини в Криму.

Зокрема він розповів, що кілька сотень людей, переважно кримських татар виїхали з Криму як біженці в інші регіони України, в ефірних і кабельних мережах припинено мовлення всіх українських телеканалів.

У МЗС також вказали на чисельні випадки порушення прав журналістів під час здійснення ними професійної діяльності.

"Фактично в АРК запроваджена тотальна цензура в інформаційному просторі", - підкреслив Лубківський, і додав, що МЗС України категорично засуджує такі підходи і таке ставлення до українських громадян.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...