Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ намагається повернути кримські відомства в підпорядкування Києва

П'ятниця, 14 березня 2014, 10:21

Генеральна прокуратура просить суд скасувати постанови Верховної Ради Криму про перепідпорядкування низки кримських відомств нелегітимній владі АРК.

Із відповідною вимогою ГПУ звернулася 14 березня до Окружного адміністративного суду Києва, повідомляє прес-служба.

Генпрокуратура просить скасувати як "антиконституційні" постанови Верховної Ради АР Крим від 11 березня, якими затверджено тимчасові положення про Прокуратуру, Міністерство внутрішніх справ, Податкову службу та Пенсійний фонд АРК, а також затверджено положення про Народну дружину Криму.

"Цими постановами регламентовано діяльність вищезгаданих незаконно створених республіканських органів влади, які розташовані на території Автономної Республіки Крим, та передбачено їх підконтрольність Верховній Раді АРК та Раді Міністрів АРК, у той час як відповідно до положень чинного законодавства України вказані відомства підпорядковані органам центральної виконавчої влади в Україні", - зазначає ГПУ.

"Окрім того, було незаконно створено Народну дружину Криму, контроль за діяльністю якої покладено на протиправно створене Міністерство внутрішніх справ АРК", - уточняє відомство.

Одночасно заявлено клопотання про забезпечення вимог прокурора шляхом зупинення дії вказаних постанов та заборони будь-яким особам вчиняти будь-які дії на їх виконання.

"Зазначені постанови є очевидно протиправними та посягають на засади конституційного ладу, територіальної цілісності та устрою України, ставлять під загрозу громадський порядок і безпеку, життя і здоров'я людей, створюють небезпеку заподіяння шкоди суспільним і державним інтересам, що потребує втручання органів прокуратури", - заявляє ГПУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування