Медики Донецька підтвердили загибель однієї людини

П'ятниця, 14 березня 2014, 11:33

У Донецьку в результаті сутичок між учасниками мітингу за єдність України та представниками проросійських організацій загинула одна людина.

Про це в ході сьогоднішнього брифінгу повідомила в.о. заступника голови - директора департаменту охорони здоров'я Донецької облдержадміністрації Олена Петряєва.

"За офіційними даними, загинула одна людина. Тіло загиблого знаходиться в бюро судмедекспертизи. Розтин буде проводиться сьогодні у присутності співробітників прокуратури і міліції", - повідомила вона.

"Відповідно до первинного огляду, у нього є гематоми в області обличчя і кисті рук. Також встановлено вхідний отвір від поранення колючо-ріжучим предметом в області підключичної артерії справа", - додала в.о. заступника голови ОДА.

Петряєва повідомила, що загалом за медичною допомогою звернулися 26 постраждалих. У лікарнях області на стаціонарному лікуванні перебувають чотири людини. З них один - в обласній травматології, ще три - в стаціонарі Донецького обласного клінічного територіального медичного об'єднання.

"Стан одного з них важкий. Він прооперований. Два пацієнта госпіталізовані з травмою головного мозку та їх стан оцінюється як середнього ступеня тяжкості",- сказала Петряєва, додавши, що у четвертого пацієнта, що перебуває в обласній травматології, діагностована рана надбрівної області.

Як зазначає Радіо Свобода, на брифінгу фахівці департаменту охорони здоров'я Донецької облдержадміністрації також повідомили, що загиблим є представник донецької організації "Свободи" Дмитро Чернявський.

В парті підтверджують загибель свого активіста, особливо підкреслюючи провину донецької міліції, яка, на думку свободівців, не виконала свої обов'язки.

"Сепаратисти, озброєні бітами, заточками з арматури, ножами і сокирами, атакували донеччан, які мирно мітингували на площі на підтримку єдності України. Атакували за повної бездіяльності міліції, яка утворила для нападників коридор, щоб ті могли безперешкодно наблизитися до мирних українців", - йдеться в їх заяві.

У Свободі вимагають від ОДА оголосити 3-денний траур у Донецьку і області, заборонити на це час проведення будь-яких акцій у місті, звільнити керівників обласної, Донецької міської та Ворошиловської районної в місті Донецьк, а також провести службове розслідування та "покарати міліціонерів, які своєю бездіяльністю призвели до трагедії".

У прокуратурі Донецької області повідомили про загибель активіста 1992 року народження. За даними відомства, травми різного ступеню важкості отримали 29 осіб, чотирьох із них госпіталізовано. Серед постраждалих - громадські активісти та журналісти. 

Повідомляється, що слідчі вже розпочали свою роботу, міліція розшукує ініціаторів зіткнень. 

"Прокуратурою Донецької області також проводиться перевірка дій або бездіяльності працівників правоохоронних органів, які мали забезпечувати громадський порядок під час проведення мирних акцій. Після проведення всебічного та повного аналізу дій співробітників міліції будуть прийняті відповідні процесуальні рішення", - йдеться в повідомленні.

Раніше ЗМІ повідомляли про 50 постраждалих і про двох або навіть трьох загиблих.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування